Studiedag Poëzieweek op dinsdag 14 januari

Dinsdag 17 December 2013

← Terug naar overzichtDe Poëzieweek 2014 is in aantocht! Leerkrachten en bibliotheekmedewekers die op zoek zijn naar inspiratie en/of zin hebben in meer verdieping, zijn op dinsdag 14 januari welkom op de Studiedag Poëzieweek in de Zebrastraat in Gent.

Op dinsdag 14 januari 2014 organiseren Poëziecentrum, Stichting Lezen Vlaanderen en Canon Cultuurcel een studiedag naar aanleiding van Poëzieweek 2014. De studiedag is bedoeld voor poëzieliefhebbers die hun enthousiasme aan jongeren en kinderen willen doorgeven: leraren, bibliotheekmedewerkers, professionele poëziedocenten...

U kunt er terecht voor inspirerende lezingen, praktijkgerichte workshops, ontmoetingen met enthousiaste collega’s én dichters. Er is aandacht voor poëzie en andere kunsten, het actuele poëzie-aanbod, vernieuwende literaire projecten en nog veel meer. Op de infomarkt kunt u verder kennismaken met organisaties en verenigingen die hun poëzie-aanbod komen voorstellen.

In de voormiddag staat het basisonderwijs (6 tot 12 jaar) centraal, na de middag zijn de lezingen en workshops bedoeld voor mensen uit het secundair of voortgezet onderwijs (12 tot 18 jaar). Auteur Edward van de Vendel leidt beide programma’s in.

Het volledige programma vind je hier. Inschrijven kan nog tot en met 7 januari.